WIDM 2019

Wie is de Mol? is een avontuurlijk spelprogramma waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een mol in haar midden.

De kandidaten voeren deze opdrachten uit om gezamenlijk de prijzenpot te spekken. Met de aanwezigheid van een mol – een saboteur - in hun midden is dat voortdurend een lastige klus. Samenwerken en vertrouwen onder de kandidaten is er niet altijd bij.

Wie de mol is houdt ook de kijker zijn greep, want een slimme kijker kan ontdekken waar en hoe de mol saboteert. Slaagt een opdracht, dan verdient de groep geld voor de groepspot. Om de proeven tot een goed einde te brengen, moeten ze samenwerken en elkaar vertrouwen. Alleen: wie is te vertrouwen en wie niet? De mol is altijd onder hen en probeert de opdrachten te saboteren, zodat er geen geld wordt verdiend voor de pot. 

Seizoen 19 speelt zich af in Colombia en wordt uitgezonden vanaf zaterdag 5 januari 2019, 20:30 uur op NPO 1.

In 2013 won Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring

Deelnemers

Evelien de Bruijn

Evelien de Bruijn (44) is radio- en televisiepresentator en presenteert o.a. de ‘Top 2000’ en ‘Hart van Nederland’.

Meer info

Evi Hanssen

Evi Hanssen (39) is een Vlaamse presentatrice en zangeres.

Meer info

Jamie Trenité

Jamie Trenité (28) uit Amsterdam is bij het Nederlandse publiek bekend als tafelheer bij ‘De Wereld Draait Door’ en presentator van het wetenschapsprogramma ‘Jules Unlimited’.

Meer info

Merel Westrik

Merel Westrik (39) presenteert dagelijks om half acht het RTL Nieuws en heeft eerder het ochtendprogramma ‘Vandaag de Dag’ gepresenteerd.

Meer info

Niels Littooij

Nielson (28) werd bekend bij het grote publiek door zijn vrolijke Nederpop hits waaronder ‘Beauty & De Brains’ en ‘Sexy als ik dans’.

Meer info

Nikkie de Jager

Nikkie de Jager (24) is een Nederlandse visagiste uit Uden. Ze is bij het internationale publiek bekend van haar Engelstalige YouTube-kanaal NikkieTutorials, een kanaal met meer dan 10 miljoen abonnees.

Meer info

Rick Paul van Mulligen

Acteur Rick Paul van Mulligen (37) studeerde af aan de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na zijn studie speelt hij onder meer bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater. Zijn rol van Harm-Jan in de NPO televisieserie ‘A'dam-E.V.A.’

Meer info

Robert van Beckhoven

Nederlandse bakker, patissier en presentator Robèrt van Beckhoven (57) is de enige Nederlander die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger heeft.

Meer info

Sarah Chronis

Actrice Sarah Chronis (32) uit Amsterdam studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht, maar nog voordat ze haar studie had afgerond, speelde ze diverse (gast)rollen, waaronder in ‘Onderweg naar Morgen’, ‘Divorce’ en ‘Flikken Maastricht’.

Meer info

Sinan Can

Sinan Can (41) is onderzoeksjournalist en documentairemaker bij BNNVARA. Voor zijn documentaires reist Sinan af naar conflictgebieden, met name naar het Midden-Oosten.

Meer info

Relevante sites en fora

Officiële website http://web.avrotros.nl/wieisdemol/
Wie is de Mol .com http://www.wieisdemol.com/forum
De Mol fansite http://www.widm.nl/